SZTE BTK 2024. január

2024. január 29.

Habilitált és PhD doktori okleveleket adtak át a Szegedi Tudományegyetem ünnepi doktori ülésén. A 2024. január 26-i, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében tartott rendezvényen összesen 114, tudományos címet szerző fiatalt köszöntöttek.

2024. január 16.

Az SZTE BTK Kari Tanácstermében fogadta január 15-én Prof. Dr. Gyenge Zoltán dékán és Prof. Dr. Papp Sándor László, az Altajisztika Tanszék vezetője Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövetét, Ozaki Takeshi I. osztályú, Saito Takumi III. osztályú titkárt, valamint Nikolényi Gergelyt, a Japán Alapítvány budapesti irodájának programszervezőjét. A találkozó témája a BTK és a japán nagykövetség közötti, jövőbeni együttműködések voltak.

2024. január 16.

A JATE Bálint Sándor Néptáncegyüttesének 70 éves megalakulási évfordulóját ünnepelte a napokban a szegedi egyetem mintegy 50 régi hallgatója, a néptánccsoport egykori táncosai és zenészei. A JATE Klubban rendezett találkozó sodró emlékezéseiben a történetek a táncelőadásokat körülvevő közös élményekről és végső soron a szabadságról szóltak.

2024. január 16.

Átadták az Artisjus előadói és pedagógusi díjakat – elismerésekben összesen huszonkét személy részesült, köztük a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar oktatói.

2024. január 11.

A szegedi bölcsészkar ismét nyílt napot tart az érdeklődő felvételizők számára 2024. január 27-én, 10:45-től kezdődően a kar főépületében.


A teljes programról és további tudnivalókról ide kattintva olvashatsz.


Ebben a cikkben pedig hozzuk is a miniórák listáját és január 12-én a regisztrációs linket! A jelentkezés január 24-én 20:00-kor zárul!

2024. január 11.

Ismét megnyitjuk kapuinkat mindazok előtt, akik a felvételi előtt állnak és érdeklődnek a szegedi bölcsészkar igen széles képzési kínálata iránt! A decemberi alkalom után 2024. január 27-én, szombaton, ismét nyílt napot tartunk a kar főépületében!

 

A nyílt nap részletes programját alább, a miniórákat pedig ide kattintva találod meg! A program más részeire nem, de a miniórákra regisztrálni szükséges! Jelentkezési határidő: 2024. január 24. 20:00.

2024. január 03.

Az SZTE BTK Francia Tanszéke ügyvivő szakértő pozícióba keres felsőfokú végzettséggel rendelkező, a francia nyelvet magabiztosan használni tudó, akár pályakezdő kollégát, teljes munkaidős foglalkoztatásra. A jelentkezési határidő: 2024. január 17. (szerda).

2024. január 03.

Idén lett húsz éves a SzemeSZTEr, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének magazinműsora. A kezdetekkor még a Telin TV-n futó Tudományegyetem mellett jelentkezett a Városi Televízió Szeged műsorán ez az egyetemi magazin, amit a mai napig a tanszék mindenkori hallgatói szerkesztik, főszerkesztője pedig változatlanul Klucsik Edit, a tanszék mesteroktatója. A szegedi hallgatói életet bemutató műsor – bár támogatottsága és a sugárzási formája változott – ma ugyanúgy elérhető az ország legtöbb településén. A műsor múltjáról, jelenéről és jövőjéről a főszerkesztővel, Klucsik Edittel beszélgettünk.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!