Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Kulturális hírek
Kulturális hírek
2014. október 28.

Patrick Alexander (az SZTE BTK Angol Tanszék korábbi lektora) és Aseneth Ruiz dokumentumfilmje - Október 28. kedd 19.00; Grand Café (Deák Ferenc u. 18.)

2014. október 07.

Grand Café, 2014. október 16. (csütörtök), 17.00 - 22.00

2014. szeptember 10.

Az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézete fotópályázatot hirdet a hagyományosan az Angol tanszék folyosóján megrendezésre kerülő (illetve vizsgaidőszakban a szegedi Novotel Hotel halljában kiállított) 7. intézeti fotótárlatra, amelyben való közreműködésre meghívja a bölcsészettudományi kar minden jelenlegi hallgatóját, oktatóját és dolgozóját.

Komolyzene, irodalom, film, fotó, színészet, festészet, koncertek, improvizáció, performance, kultúra. Ezek a szavak jellemzik legjobban a szegedi egyetemistákból újonnan megalakult Kvint Etűdöt, mely azzal a céllal jött létre, hogy a nagyközönségnek bemutassa, miként lehet izgalmas egy szimfonikus zenekari előadás.

A Frankofón Fesztivál programsorozat részeként 2014. március 14-én vette kezdetét a Belvárosi Moziban a Frankofón Filmnapok. A filmvetítések mellett játékos előadások, társasjátékok és bábelőadások várják a kicsiket és nagyokat.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt március 11-én, kedden 19 órakor Szabó Gábor (SZTE BTK Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet) könyvének - „Vagyok, mit érdekelne" (Széljegyzetek Petrihez), Műút Könyvek, 2013. - bemutatójára.

Beszélgetés-és dokumentumfilm sorozat a Grand Café és az SZTE Szociológia Tanszék szervezésében

Március 6-án a Grand Caféban mutatják be az új kötetet.

2013. november 27.

Az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézete fotópályázatot hirdet a 2014 tavaszán, hagyományosan az Angol tanszék folyosóján megrendezésre kerülő (illetve a nyári hónapokban a szegedi Novotel Hotel halljában kiállított) 6. intézeti fotótárlatra, amelyben való közreműködésre meghívja a bölcsészettudományi kar minden jelenlegi hallgatóját.

Címkék: fotópályázat

A Szegedi Nemzeti Színház immáron hagyományossá vált eseménye, hogy az új évad elején vendégül látja az épület falai között a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

2013.október 2. 21:00, Grand Café (Deák Ferenc utca 18.)

MTV, Ma reggel (2013. szeptember 26.)

Címkék: tánc

A Centre Universitaire Francophone de Szeged megnyitása alkalmából szervezett programokhoz kapcsolódva

Címkék: könyvbemutató

Teljes gőzzel! címmel a magyarországi steampunk szubkultúráról készített filmet Papp Melinda kommunikáció MA szakos hallgató. A film a 20. Országos Diákfilmszemlén a zsűri díját kapta, mint igényes ismeretterjesztő film.

2013. augusztus 23.

Az SZTE Angol-Amerikai Intézete fotópályázatot hirdet a 2013 őszén megrendezésre kerülő 5. intézeti fotótárlatra, amelyben való közreműködésre meghívja a bölcsészettudományi kar minden oktatóját és dolgozóját.

Címkék: fotópályázat

2013. április 26., Grand Café

2004 óta az SZTE Kulturális Irodája minden áprilisban megrendezi tavaszi kulturális, tudományos és sport programokat kínáló rendezvénysorozatát. Az idén először a BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke is bekapcsolódik és az Egyetemi Tavasz heteiben filmvetítést, könyvbemutatót, előadást kínál.

Címkék: kommunikációtavasz

2013. március 27. 20.00,

Pince színház, Szeged, Dugonics tér 2.

2013. március 25.

2013. március 26. 21.00,

Rock Klub, Szeged, Stefánia sétány 6.

A testmódosítás, a testírás és a tetoválás témakörében szimpóziumot tartanak március 1-jén a Grand Caféban. A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói adnak elő; a Testeken át I. címet viselő program 15 órakor kezdődik.

Gustav Klimt osztrák festőművész, a modernitás úttörője, a szecessziós stílus egyik legismertebb képviselője születésének 150. évfordulójára emlékeztek 2012-ben. A tiszteletére rendezett vándorkiállítás most az SZTE Klebelsberg-könyvtár aulájában is megtekinthető.