Bezár

Hírarchívum

Optimistán az egészségügyről – bemutatták Szekszárdi Miklós új könyvét

Optimistán az egészségügyről – bemutatták Szekszárdi Miklós új könyvét

2012. október 18.
2 perc

Szekszárdi Miklós interjúkötetében a szegedi egészségügy főszereplői szólalnak meg, választ keresve szakmájuk sarkalatos kérdéseire.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A napokban jelent meg a szegedi médiaszemélyiség, Szekszárdi Miklós új kötete. A „Mi is emberek vagyunk” címet viselő munkát – melyben a szerző-szerkesztő szegedi orvosokkal, egészségügyi szakemberekkel készített interjúiból kötött csokrot – október 16-án mutatták be az Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Dékáni Hivatalában. Az érdeklődők „kulisszatitkokat” tudhattak meg a könyvkészítés folyamatáról, az interjúalanyok és a szerkesztő személyes kapcsolatáról.

Szekszárdi Miklós – aki jelenleg a TiszapART TV munkatársa – elárulta: nem idegen tőle az interjú műfaja, s közéleti kérdésekkel is szívesen foglalkozik, hiszen rengeteg ilyen jellegű műsor készítésében vett részt pályáján. A „Mi is emberek vagyunk” című kötetben napjaink egyik társadalmi problémájára, a magyar egészségügy helyzetére keresi a választ. Beszélgetőpartnereivel, az orvostársadalom tagjaival együtt járják végig a legsarkalatosabb pontokat: így a diplomások, orvosok, specialisták kivándorlásának okait vagy éppen azt, miért alakult ki orvos és beteg között az oldhatatlannak tűnő konfliktus, melyet nap mint nap megtapasztalhatunk egy átlagos magyar rendelőben. A szerző igyekszik pártatlan maradni, bevallottan nem kívánja szentté avatni egyik oldalt sem, viszont határozott célja volt bemutatni, hogy az orvos is „ugyanolyan ember”, mint a nem ritkán hosszú perceket várakozó páciens.

A könyv a komoly témák ellenére mégsem komor hangvételű, lehangoló, hanem optimizmust sugároz. A megoldáskeresésről és a tisztánlátásról szól. A kötet megtalálható Szegeden a könyvkiadó, a Medicina könyvesboltjának polcain.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek