Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  SZTE BTK Kiemelt hírek
SZTE BTK Kiemelt hírek

_DSC1223

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem a nyílt napján, 2015. február 7-én 9 órától az SZTE Rektori Hivatal épületében.

DSC09559

Angela Merkel 2015. február 2-án vette át az SZTE küldöttségétől a Doctor Honoris Causa kitüntető címet a budapesti Andrássy Egyetemen. Azt követően egyetemistákkal is beszélgetett Németország szövetségi kancellárja.

Szilasiszeleszines

A Mészöly Miklós-díjat idén Szilasi László, a Szegedi Tudományegyetem docense, József Attila és Déry Tibor díjas író, irodalomkritikus, irodalomtörténésznek ítélték oda, a 2014-ben megjelent „szegedi ihletésű” A harmadik híd című regényéért. A szerzővel a 2. Slow hétvégén is találkozhatnak a szegediek.

doktoravato_kiemelt

Közel száz tudományos doktori fokozatról szóló oklevelet adtak át a Szegedi Tudományegyetem PhD-avató ünnepségén.

educatio_2015_kiemelt

Lézerkísérlet, ELI modell, megannyi tájékoztató füzet, okostelefonhoz való toll és más ajándékok várják a továbbtanulás előtt álló középiskolásokat a 15. Nemzetközi Educatio Szakkiállítás F22-es standjánál. A Szegedi Tudományegyetem pultjánál az intézmény 12 kara és Tanárképző Központja bemutatja képzési palettáját.

uj_egyetemvezetes_kiemelt

Sajtótájékoztatón mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem megújult vezetése. A rektor tájékoztatóját követően az új rektorhelyettesek ismertették terveiket, majd az újonnan kinevezett kancellár vázolta elképzeléseit.

mac_oktatoterem_kiemelt

Új Médiakultúra Kreatív Műhelyt adtak át 2014. december 19-én az SZTE Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén. A 12 millió forintos beruházás az NMHH ajándéka.

szeged_egyetemi_varos_kiemelt

Szeged a legjobb 10 európai egyetemi város közé került a Condé Nast Traveler portálon. Olyanok mellett olvasható a Tisza-parti universitasnak otthont adó város neve, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, Oxford.

qs_rangsor_kiemelt

A „Feltörekvő Európa és Közép-Ázsia” 30 országának 368 egyetemét rangsorolta a QS. A „pilot jellegű” összeállításba 6 magyarországi egyetem került be, közülük a második legjobb, illetve a toplistán a 22. helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem. Az SZTE a világ legjelentősebb felsőoktatási rangsoraiban szerepel.

2014. szeptember 11.

dekanok_tanevnyito_kiemelt

A 2014-2015. tanév kezdetén a Szegedi Tudományegyetem 12 dékánja ad pillanatfölvételt az általa vezetett közösség örömeiről és gondjairól, a kar helyzetéről és céljairól - az SZTE Média Centrum fölkérésére. A dékáni interjút az SZTE-kar életét bemutató kisfilm illusztrálja.